Hawaiiska resnica

Tomaž Šink nadaljuje serijo odličnih nastopov. Neverjetno odporen na vse vplive… Odlično plaval, kljub vročini na kolesu izjemen. Tekel kot vedno odlično. Čestitamo!

Ostali Slovenci pokazali in dokazali vztrajnost. Franci Šilc in Damijan Kromar sta se borila sama s seboj, Kromar pa tudi s sodniki na kolesu. Tek je bil muka do cilja na Alli Drive. Lojze Primožič je trpel krče že na plavanju. Mučili so ga še v cilju… Tomaž Kovač je zadovoljen predvsem s kolesarjenjem. Bojan Debenec je startal z zdravstvenimi težavami. Miki je tudi tokrat dobro izgledal. V cilju je tudi Nada Kozjek Rotovnik, Franceta Cokana pa žal nismo videli niti na kolesu.

Zanimivo je bilo spremljati opremo tekmovalcev. Aerodinamične čelade elita vse manj uporablja. Med prvimi tridesetimi sta samo dva tekmovalca nosila kompresijske nogavice. Poznavalci govorijo, da so za tekmo neuporabne in je njihovo propagiranje s »smiselno oblikovano ceno« najboljša marketinška poteza v zadnjih desetih letih. Nosili jih niso niti tekmovalci ekipe Commerzbank, katerim je sponzor eden od proizvajalcev. Na trgu so se pojavile tudi kompresijske hlače. Nekateri so jih naivno uporabili. Kritike v cilju so dokazovale uporabnost… Kolesarski obroči se vračajo k klasiki…

Hawaiiska resnica
Scroll to top