IRONMAN 70.3 PULA

Pula, 20. september 2015. Hrvatje so uspeli izposlovati licenco za tekmovanje Ironman 70.3 v Puli. Brez izkušenj a s pomočjo podjetja Ironman Europe iz Wiesbadna so se lotili drznega projekta. Niso bili posebno uspešni…

Zmeda na plavanju ni opravičljiva. Kronometerski štart po prijavljenih časih plavanja je bil razlog nepreglednemu vrstnemu redu tekmovalcev na kolesu in teku. Organizatorju pred startom ni uspelo pritrditi boj, ki naj bi označevale progo. Tekmovalci so bili izgubljeni v celotnem zalivu. Tudi organizator je spoznal neregularnost prvega dela tekmovanja in kasneje izničil rezultate plavanja.

Seštevek časov 1. in 2. menjave, kolesarjenja in plavanja je skupni čas posameznega tekmovalca.

Tudi Urška Petje, Rob Svenšek in Klemen Kovač  so slabo investirali 230 EUR štartnine. Pošteno je, da jim organizator vsaj za naslednje leto omogoči konkreten popust…

Rob je meril visoko. Kolesaril je odlično in kot blisk tekel prvo polovico 21 kilometrske preizkušnje. Nato pa verjetno kakšen obrok malice premalo… Prva “polovička”, 4. mesto v kategoriji in hudo koristna izkušnja.

Urška Petje ne sme biti nezadovoljna. Na 2. mestu se je pripeljala s kolesom v Puljsko pristanišče in s hitrim korakom v zelo, zelo toplem vremenu v Areni zaključila na 5. mestu.

Klemen Kovač je tožil zaradi poškodbe kolena. Lasten cilj je dosegel s prihodom v cilj.

Fotografije

IRONMAN 70.3 PULA
Scroll to top