IRONMAN 70.3 SLOVENSKA ISTRA

Koper, nedelja 23, oktober 2018. Ironman 70.3 Slovenska Istra. Ironman tekmovanje prvič v Sloveniji. Idealni pogoji za tekmovanje in za prvi poizkus korektno organizirano tekmovanje, ki je spominjalo na “XL izvedbo” tradicionalnega tekmovanja za Pokal slovenske Istre, le da so bile razdalje tokrat nekoliko daljše. 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka. Grega Česen, Rok Mravlje in Miha Zdešar so v Kopru začeli svojo Ironman kariero. Klemen Kovač je pogost udeleženec tekmovanj na dolgih razdaljah.

Odlično plavanje Grege, Mihe in Roka. Predvsem je presenetil Miha … Vsi trije so se korajžno lotili zelo težke kolesarske proge in bili na menjavi blizu eden drugemu. Na teku je bil vsak kilometer težji, 21 km je po plavanju in kolesarjenju spoštljivo dolga razdalja. Za vse tri fante odlična izkušnja in spodbuda za nove izzive. Za Klemna je bilo slišati, da bi se brez poškodbe prej pojavil v cilju. 

Kot je običajno in se tudi spodobi, tekmovalce ob progi spodbujajo prijatelji, znanci in ljubitelji triatlona. Tudi naše fante so. Če bi tekaška proga večkrat zavila mimo osrednjega prireditvenega prostora, in bi se tekmovalci večkrat pojavili med svojimi navijači, bi bil dogodek za njih in gledalce še bolj imeniten. 

Fotografije

Rezultati

IRONMAN 70.3 SLOVENSKA ISTRA
Scroll to top