POREČ TRIATLON 2019

Poreč, 13.10.2019.

Včasih smo rekli “polovička”. Danes je v Ironman izvedbi to 70.3, Poreško preizkušnjo pa uvrščamo med srednje triatlone. V kilometrih to pomeni: 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka.

V Poreču je triatlonsko sezono zaključil Rok Mravlje. Vremenski pogoji so bili odlični za tekmovanje, ki se je odvijalo v prekrasnem okolju. Organiziranost in izvedba, je bila najmanj na ravni Ironman – pa ne vseh… Prijazni prostovoljci so naredili odličen vtis že dan pred tekmo na “Bike check inu”, ki so vsakega posameznega tekmovalca pospremili do mesta, kjer bo njegovo kolo ter do stojal z vrečkami z opremo za posamezno menjavo in mu osebno podali informacije o preoblačenju, smeri prihodov in odhodov iz menjalne cone… Vredno pohvale.

Na dan tekme prihod v menjalno cono s polnimi bidoni in pa seveda črpalko za gume. Po preoblačenju v neoprene, je sledila kontrola čipov in pa odhod na plažo, kjer se je vse skupaj začelo. Rok je plaval po pričakovanju, z vmesnim srečanjem z veliko jato lignjev, za katere je najprej mislil, da so meduze – seveda “šok”. Prva menjava je potekala brez težav, sledilo je kolo, ki ga je začel malce rezervirano, kar se je nato izkazalo za pametno potezo, saj mu je uspelo utrip spraviti na povprečje 139, pri povprečni hitrosti 35 km/h. Kolesarska proga je potekala v štirih krogih. Tudi druga menjava, je potekala brez težav. Sledil je tek, prav tako v štirih krogih s tempom okrog 5:00, ki ga je uspel držati do konca preizkušnje.

Rok je z nastopom izjemno zadovoljen, saj je lanski čas srednjega triatlona popravil za 45 minut.

Plavanje 39:20, kolo 2:37:08 in tek 1:49:08, za skupni čas 5:12:25

Fotografije

POREČ TRIATLON 2019
Scroll to top