Presežnik – Triatlon Kočevje 2008

Predzadnja preizkušnja triatloncev za Slovenski pokal v letu 2008 bo ostala v lepem spominu. Organizator TK Ribnica je težil k odličnosti. Dosegel je popolnost. Izkoristili so izkušnje preteklih let. Tekmovanje na popolno označeni in skoraj olimpijsko varovani tradicionalni progi je bilo elektronsko merjeno. Takojšnja obdelava in objava rezultatov s časi po posameznih disciplinah in menjavah je omogočila hitro razglasitev rezultatov ter podelitev medalj, pokalov ter nagrad. Kljub slabim napovedim, so tudi dežne kaplje ostale v oblakih. Nič nismo pogrešali …

Gorenjci smo tekmovali solidno. Petra Svete bo v prihodnosti povedala, da je bil Triatlon Kočevje začetek njene triatlonske kariere. Spodbuden s 4. mestom v kategoriji mlajše mladinke super sprint triatlon.

Uro za krajšo preizkušnjo so v Kočevsko jezero skočili triatlonci in triatlonke v sprint triatlonu. Ula Štibelj je bila med mladinkami 2. prav tako je bil 2. v svoji kategoriji Matjaž Štibelj, Rok Bajič pa 4.

Bor Bajič je tekmo zaradi priprav na Ironman 70.3 v Monacu izpustil, Matjaž pa jo je izkoristil za trening nanj. Matevž Slapničar se pripravlja na najdaljšo triatlonsko preizkušnjo, ki bo začetek septembra v Poreču. Gregorja Janežiča bomo zopet spodbujali na Bledu, kjer bo verjetno tudi Tomaž Šink, ki je z mislimi že na Hawaiih. Klemen Zevnik pa je krmilo kolesa zamenjal z otroškim vozičkom.

Rezultati

Presežnik – Triatlon Kočevje 2008
Scroll to top