ROB SVENŠEK NAJHITREJŠI V PORTOROŽU

Nedelja, 7. julij 2015.  Olimpijski triatlon. 1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja in 10 km teka. Najhitrejši v absolutni konkurenci v sončnem in vročem Portorožu je bil Rob Svenšek. Med ženskami je bila v svoji kategoriji Urška Petje 2.

Rob je izjemen tekač. Verjetno trenutno najhitrejši v slovenskem triatlonskem okolju. Izjemno kolesari in je zaostanek po zanj zelo dobrem plavanju nadoknadil že na drugem delu tekme. S kolesa je stopil v prvi skupini skupaj z Janezom Klančnikom in še dvema sotekmovalcema. Pobudo je prevzel že v prvih nekaj 100 metih. Na deset kilometrskem teku je bil v zanj “konfortnem” teku brez konkurence. Tudi huda vročina ga ni ovirala. Urška Petje  raje tekmuje v hladnejšem, tudi deževnem vremenu. Navadila se je… Večino tekem v zadnjem obdobju je tekmovala v dežju…

Pod organizatorja se je podpisala tudi medijska hiša. Njihovo poročilo ter poročilo krovne triatlonske organizacije verjetno še sledi… Tekma je štela tudi za Slovenski pokal. V prijetnem ambientu turističnega Portoroža, so tekmovalci na olimpijskem triatlonu plavali dva kroga po 750 m, ter kolesarili pet krogov skozi mesto do kompleksa Bernardin in nazaj do menjalnega prostora v bližini marine, ter štiri kroge in pol tekli mimo marine in avto camp v Luciji. Za gledalce zanimivo in atraktivno.

Rezultati

Fotografije

ROB SVENŠEK NAJHITREJŠI V PORTOROŽU
Scroll to top