Tomaž 2. na Ironman Florida

Neverjetno. Prvič na zmagovalnem odru na Ironman tekmi. Tomaž Šink je v kategoriji moških 40 – 44 let prvič v karieri pritekel v cilj 2. in si ponovno zagotovil nastop na svetovnem prvenstvu Ironman na Hawaiih, ki bo v oktobru naslednje leto. Za 3.8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka je potreboval 9 ur 18 minut in 31 sekund. Posebej učinkoviti so bili zadnji kilometri, na katerih je ujel in prehitel še zadnje “žrtve”.

Tekma je bila na pravi dan. Nekaj dni nazaj naj bi bilo precej hladno in vetrovno, morje pa razburkano. Sobota, dan tekme, je bil najtoplejši dan v tednu, namerili so do 28 stopinj C. Voda je bila sicer še nekoliko valovita, vendar je Tomaž takih pogojev navajen, zato tudi zelo soliden rezultat. Na kolesu je tekmovalce občasno spremljal veter, Tomaževo počutje pa odlično. Hitrost visoka, noge lahkotne. Prvo uro se mu je upiral merilec srčnega utripa, zato je vozil po občutku. Na začetku je bil na kolesu dokaj osamljen, kasneje so se tekmovalci začeli dohitevati in prehitevali. Postalo je dinamično in zanimivo. Tomaž je tek začel, kot da so izbrisani »spomini« s Hawajev – hitro. Po desetih kilometrih je tempo nekoliko padel. Ko ni opravljal potrebe ali bruhal je tekel… Pravi, da je bil občutek slabši, kot je pokazala ura.

Na 30. IRONMANu se je 14. uvrstil na svetovno prvenstvo na Hawaje, kjer ima za seboj že 12 startov (enkrat mu usoda ni bila naklonjena).

Rezultati

Tomaž 2. na Ironman Florida
Scroll to top