TRIATLON BLED

Prvo soboto v septembru so na Bledu že nekaj zadnjih let triatlonska tekmovanja. Cici triatlon, triatlon za vsakogar, super sprint triatlon, olimpijski triatlon ter štafetne preizkušnje. Med tokratno prireditvijo in prvim triatlonskim tekmovanjem na Bledu, kot tudi v Slovenji je minilo 30 let.

Vrhunec letošnje prireditve je bil olimpijski triatlon. 1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja s spoštljivim klancem od Velike Zake do Blejske železniške postaje v šestih ponovitvah ter 10 km teka.

Triatlon klub Gorenjska je ponosen na svoje tekmovalce – na “olimpiku” na Roba Svenška in Matevža Slapničarja. Rob je bil v absolutni konkurenci 9. – pred njim je bilo 5 tujih tekmovalcev in LE trije Slovenci. Med vsemi tekmovalci je bil NAJHITREJŠI na kolesu. Odlično je plaval in kljub težavam z želodcem hitro tekel. Matevž je bil med vsemi nastopajočimi 18.  ter 2. v starostni kategoriji. Je v sijajni formi pred njegovim skorajšnjim vrhuncem sezone – Ironman Malorca.

Maja Benkovič in Matej Rožman sta nastopila na triatlonu za vsakogar. Maja je bila v absolutni razvrstitvi  3. – Matej pa 50.

Luka Pintar. Dan za v spominsko knjigo. Prvi nastop na triatlonu. Okvara na kolesu ga je stala veliko časa, ni pa mu vzela motivacije za nadaljevanje tekmovanja, tako da na teku ni potreboval niti copat.  Čas plavanja in teka pa potrjuje smolo in  “talent”.

Ekipni duh – medsebojno spoštovanje, iskrenost, tovarištvo in predanost skupnemu cilju je simbolizirala štafeta Triatlon kluba Gorenjska. Miha Zdešar, Edo Krnič in Matej Medved so vzor sproščenosti pred, med in po tekmovanju… 4. mesto je posledica njihovega skupnega dela na štafetni preizkušnji.

Rezultati

Fotografije

TRIATLON BLED
Scroll to top