TRIATLON BLED

Sobota, 5. september 2015. Dež, dež in dež. Usoda ni bila naklonjena organizatorju, ki tradicionalno v prvem vikendu v septembru zbere na enodnevnem dogodku največ triatloncev na slovenskih tekmovanjih, posebno pa se je sreča poigrala z Robom Svenškom, kateremu je bila visoka uvrstitev le nekaj kilometrov stran od doma visoko pozicioniran cilj. Bil je odlično pripravljen za boj za medalje na državnem prvenstvu v olimpijskem triatlonu – 1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja in 10 km teka. “Defekt” – predrta zračnica ga je v tretjem krogu kolesarjenja ustavila. Ostal je brez uvrstitve.

Luka Pintar je prvič nastopil na olimpijski razdalji  in si prislužil srebrno medaljo za 2. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji starejših mladincev.  Vse tri discipline je oddelal solidno, pametno razporedil moči in se v cilju upravičeno veselil svojega dosežka.

Miro Kregar je s prijatelji in sodelavci prek celega dneva “pošiljal” v vodo tekmovalce iz Slovenije in tujine. Tekma mladincev je štela tudi za ETU pokal.

Na Bledu je vsako leto tudi prestižna tekma štafet. Za nekatere priprave nanjo potekajo prek celega leta. Tudi dve štafeti Triatlon kluba Gorenjska sta dogodek vzeli zelo resno. Tekmovalci za vsako od njih so bili skrbno izbrani, za mesto v ekipi je bilo potrebno zadostiti visokim merilom sposobnosti. Matej Medved, Ivo Švrljuga, Mitja Čebokli ter Miha Zdešar, Blaž Zdešar in Aleš Bizovičar so bili konkurenca Žigi Baldermanu, Edu Krniču ter Jaki Bergerju (Trenča1). Prekinitev medsebojnega poznanstva med nekaterimi člani štafete za čas tekmovanja odraža njegovo raven, kot tudi kasnejša dolga, dolga analiza celodnevnega dogajanja…

Rezultati

Fotografije

in: povezava na Picasa

 

TRIATLON BLED
Scroll to top