Triatlon za pokal Istre

V Kopru so se naši tekmovalci udeležili triatlona na olimpijski razdalji (1.5km, 40km, 10km). Grega Česen je bil s časom 2:11:13 (0:25:45; 1:02:12; 0:42:06) 15. skupno, v svoji kategoriji pa drugi, Tilen Vrhunc s časom 2:16:06 (0:27:14; 1:02:31; 0:44:25) 25. skupno, v svoji kategoriji peti, Domen Skok pa s časom 2:22:30 (0:32:13; 1:03:56; 0:44:16) 37. skupno, v svoji kategoriji pa sedmi.

Skupno je zmagal Jakob Medved s časom 1:50:54 pri moških in Jana Levec s časom 2:23:50 pri ženskah.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-698x1024.jpg

Po tekmi smo naše triatlonce poprosili za izjavo. Na žalost si je samo Tilen vzel čas za opis tekme:

Plavali smo v dokaj nemirni vodi, vendar je šlo brez posebnosti. Precej gužve in veliko pretepanja, kar pa je povsem običajno za prvo disciplino. Pri menjavi me je takoj, ko sem sedel na kolo prijel krč v zadnjo stegensko mišico. Noge nisem mogel premakniti, zato sem odstopil. Po približno treh minutah pa sem se počutil bolje, in se zato vrnil na progo. Prvih sedem kilometrov sem sam lovil skupino pred menoj. Se jim približal na nekih 100 metrov, ko me dohiti skupina za menoj, s katerimi sem skupaj nadaljeval. Ulovili smo še nekaj tekmovalcev, tako da nas je bilo na koncu petnajst. Menjava s kolesa na tek mi je končno dobro uspela. Prve tri km sem tekel v zelo dobrem tempu, nakar zopet krč, tokrat v levo stegensko mišico. Zopet se ustavim, nato pa nadaljujem v tempu 4:30 min/km. Šele zadnji km sem odtekel hitreje, prej si nisem upal zavoljo krčev. Z rezultatom sem logično nezadovoljen, sem pa vesel, da nisem dokončno odstopil, temveč se vrnil na kolo in tek po krču. Pogoji na sami tekmi so bili težki, precej je pihal veter na kolesu, bilo pa je tudi zelo vroče.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-768x1024.jpg

Za konec pa še razmislek glede tekmovalcev, ki nočejo podati izjav po tekmi. Se strinjam, da je mogoče kdaj krivda tudi na strani medijev, vendar tekmovalnega športa ne bi bilo brez tekmovalcev, niti brez medijev.

Mediji z vsakodnevnim poročanjem o športu vsekakor prispevajo pomemben delež k javni podobi športnikov. Treba je vedeti, da uspešni športnik ni zgolj tekmovalec, ampak tudi zanimiva osebnost za širši krog ljudi. Pri prepoznavnosti športnika je eden ključnih elementov sodelovanje z mediji, ki navsezadnje ustvarjajo javno mnenje. Vsakdanja praksa kaže, da se športniki v komunikaciji z novinarji različno odzovejo. Nekaterim še posebej godi, da so v središču pozornosti, drugim je javno nastopanje v veliko breme, zato se skušajo čim bolj zapreti pred mediji.

Triatlon za pokal Istre
Scroll to top