VINEMAN – IRONMAN 70.3

Windsor Kalifornija, ZDA, 13.7.2014. Ironman 70.3, na katerem lahko nastopiš s sodelovanjem sreče. 2.500 štartnih mest je vsako leto razprodanih v nekaj minutah. Matjaž Štibelj se je uspel na štartni listi pojaviti šele mesec dni pred tekmo. Do takrat je bil na “čakalni listi”. Priložnost je izkoristil.

Zanimiva in odlično organizirana tekma, z nekaj posebnostmi… 1.9 km plavanja v reki Russian River. Na nekaterih mestih je globoka tudi 1,5 metra, v večjem delu  pa roke božajo kamenje. Jutranja megla in mraz se poslovita okoli pol desetih, zato je bilo za kolesarjenje vredno obleči rokava. Kolesarska proga (90 km) je bila lažja, kot je Matjaž pričakoval, vendar je cesta potrebna temeljite prenove. Dobra poslovna priložnost za cestarje…  Zelo lepa pokrajina s prostranimi vinogradi ni bila deležna pozornosti, saj je oko moralo paziti na vsako luknjo. Matjaž je že na 5 km ostal brez rezervnega tabularja. Tako kot mnogim bidon, je njemu luknja odnesla komplet rezerve. Kolesarjenje je bilo v celoti brez zaveterja.

Sonce na teku (21 km) ni bil edini težavnostni dejavnik. Peklo je tudi zaradi klancev. Vineman sodi med najtežje tekaške proge. Tudi s tekom je Matjaž solidno opravil in se uvrstil na 12. mesto v kategoriji M45-49. Za njim je še ena tekma v dolgi triatlonski karieri. Čez slab mesec – 12. 8. 2014 bo 30 let od njegovega prvega nastopa na triatlonskem tekmovanju. Na Bledu je bil 12. 8. 1984 organiziran prvi triatlon v Sloveniji. Je eden redkih (od dveh) takrat nastopajočih, ki še vedno kontinuirano tekmuje.

Rezultati

Fotografije

 

 

VINEMAN – IRONMAN 70.3
Scroll to top