WOLFSBERG TRIATLON 2014

Tretja sobota v maju – 17.5.2014 je bila v Wolfsbergu na avstrijskem koroškem podobna lanski soboti 11.5. Lani odlično organizirano tekmovanje je letos navdušilo še večje število tekmovalcev iz Avstrije, Italije in Slovenije. Med slednjimi je bila na SPRINT triatlonu – 750 m plavanja v bazenu, 20 km kolesarjenja (vožnja v zaveterju ni bila dovoljena) in 5 km teka, tudi osmerica iz Triatlon kluba Gorenjska. Tokrat se je dež tekmovalcev usmilil tik pred startom. V hladnem vremenu na razgibani kolesarski in tekaški progi je bilo čutiti tudi nekaj vetra.

“Naši” so tekmovali odlično. Smolo na plavanju je imel dvajset letni Rob Svenšek, ki je bil z nami na triatlonskem tekmovanju prvič. Bil je diskvalificiran. Brez napake bi stal na zmagovalnem odru v absolutni konkurenci. Njegovo kolesarjenje in tek sta bila izjemna.

Tako kot lani, je tudi letos Matjaž Štibelj zmagal v svoji starostni kategoriji, Urška Petje pa je bila 2. Urška je z vsemi tremi disciplinami opravila hitreje kot lani – skupaj za skoraj 4 minute. Tudi Matjaž je bil dobre pol minute hitrejši v primerjavi z lanskim letom na enaki progi.

Aleš Debeljak je izreden tekač. Letos je  napredoval v plavanju. Z novo kolesarsko opremo je bil izredno konkurenčen tudi na drugem delu tekmovanja. 9. mesto v kategoriji elite II. Enako mesto je v kategoriji elita dosegel Nejc LušinaDeveta je bila med ženskami v kategoriji elite II Špela Pravhar.  Solidno in motiv za prihodnje.

Klemen Kovač je v bazenu našel “nove prijatelje”. Pridružil se je njihovemu tempu. Z odličnim kolesarjenjem in tekom se je uvrstil na 14. mesto.

Joštu Slapničarju je bila v Wolfsbergu že druga letošnja triatlonska tekma. Tokrat je bil 25. Najhitrejši med vsemi je bil Slovenec – Matija Meden.

Rezultati

Fotografije

 

WOLFSBERG TRIATLON 2014
Scroll to top