10 LET DELOVANJA IN SKUPŠČINA TK GORENJSKA

10 let TK Gorenjska
10 let TK Gorenjska

V petek 20. septembra je bila v prostorih Športne zveze Radovljica redna letna skupščina Triatlon kluba Gorenjska. Tokrat tudi volilna. Imenovani so bili člani v upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo. Tudi v naslednjem štiriletnem mandatnem obdobju bo naloge predsednika kluba izvajal Matjaž Štibelj.

 

Člani so na skupščini potrdili poročila vseh organov društva ter sprejeli načrt dela za naslednjo sezono. Skupno vadbo pričenjamo 7. oktobra 2013. Sprejete so bile tudi spremembe Statuta Triatlon kluba Gorenjska, med njimi tudi sedež kluba, ki je sedaj na Ulici Staneta Žagarja 2b v Radovljici.

 

Triatlon klub Gorenjska deluje že 10 let. Praznujemo prvo okroglo obletnico. Ustanovna skupščina je bila 29. oktobra 2003. Formalnih ustanoviteljev je bilo deset, od katerih še danes v klubu delujejo: Gregor Grilc, Matevž Slapničar, Tomaž Šink, Klemen Zevnik, Robert Zevnik in Matjaž Štibelj.

 

Triatlon klub Gorenjska je kompaktno in stabilno društvo. V letošnjem letu imamo 25 licenciranih tekmovalcev pri Triatlonski zvezi Slovenije. Večina njih je rekreativcev. Delo z otroci in mladino nismo zanemarjali, vendar ga zavestno nismo spodbujali zaradi razmer in pogojev v slovenskem triatlonskem prostoru. Tekmovanj za otroke je malo, pa še ta so izredno slabo organizirana, zato je vprašljiv smisel angažiranja in motiviranja najmlajše populacije. Delujemo organizirano in sistematično.  Večina članov deluje pod vodstvom trenerke Urške Ganc.

 

Pohvalimo se lahko z mnogimi naslovi državnega prvaka v absoluti in starostnih kategorijah. Veličastna je bera Tomaža Šinka. Naredil je že 31. Ironmanov. Štirinajstkrat se je uvrstil na svetovno prvenstvo Ironman na Havajih. Letos bo nastopil trinajstič. Lani je bil v družbi z Matevžem Slapničarjem. Letos bo tam tudi Borut Vovk. Tomaž Šink je lani na Ironman Florida prvič stal na zmagovalnem odru. Bil je drugi v kategoriji.

 

Ponosni smo na dosedanje delo. V mnoštvu interesov, ki so običajni v društvenem okolju smo bili uspešni. Dosegamo skupne in posamezne cilje. Postali smo prepoznavni – tako po športnih rezultatih, kot po zunanjem videzu v domačem, kot tudi v tujem okolju. Za to so zaslužni vsi člani Triatlon kluba Gorenjska.

 

10 LET DELOVANJA IN SKUPŠČINA TK GORENJSKA
Scroll to top