Borutovi vtisi po tekmovanju

Javil se nam je naš predstavnik na Mallorci, Borut Vovk. Seveda nas je najbolj zanimalo njegovo doživljanje dirke, na kateri je zasedel odlično 39. mesto med vsemi tekmovalci in 3. v svoji kategoriji do 40 let.

Tekmovanje se je začelo s precej nenavadnim štartom, saj organizatorji niso počakali, da bi se vsi tekmovalci pripravili na štartni liniji, ampak so nekateri štartali s petdesetmetrskim zaostankom, med njimi tudi Borut. Med plavanjem v vodi s 15°C ni imel večjih težav, nekaj le z ohranjanjem pravilne smeri plavanja. 1000m je preplaval v 20 minutah in 3 sekundah ter kot 77. v svoji kategoriji sedel na kolo.

Na kolesarjenje se je pripravil zelo dobro, neugodne razmere na progi pa najbolje povzame njegov komentar: “Cesta skoraj ves čas mokra, pihalo je na trenutke kar močno – do 40km/h, ampak dežja in vetra je bilo za moj okus še premalo.” Kolesarjenje pa je dodatno otežila še razgibana 100km dolga proga s kar 1800 višinskimi metri in nekaj zelo strmimi vzponi. Po pričakovanjih je Borut odpeljal odlično (3:03:19) in med amaterji dosegel 4. čas, prehitelo pa ga je samo 20 profesionalcev.

“Tek je pa bil trpljenje,” pravi Borut. Poleg zelo neravne proge so mu veliko preglavic povzročali tudi obrati za 180°, na katerih se je moral povsem ustaviti ter kar nekaj krčev po menjavi. Da tek nebi bil prelahek, se je v drugem krogu odprlo tudi nebo in pričelo je močno deževati. 300m pred ciljem ga je ujel poljski tekmovalec iz iste starostne skupine, katerega je v ciljnem šprintu ugnal za pičlo sekundo in se tako veselil trdo prisluženega tretjega mesta v svoji kategoriji z rezultatom 4:16:43. Čestitamo!

Nekaj fotografij najdete v naši spletni galeriji, rezutate vseh tekmovalcev pa v priponki.

Borutovi vtisi po tekmovanju
Scroll to top