CIKLOKROS – URŠKA PETJE

Urška Petje tekmuje tudi pozimi. Ciklokros jo je navdušil. V zimski sezoni 2016/2017 je bilo v Sloveniji organiziranih 8 tekem za Pokal Slovenije ter Zimsko ligo. Za Pokal Slovenije so štele uvrstitve tekmovalcev s CX kolesi in licencami KZS. Vsi ostali (z mtb kolesi in tekmovalci brez lincenc) so tekmovali v Zimski ligi. Prva tekma je bila organizirana v začeteku novembra v Cerknici, sledile so tekme v Murski Soboti, Škofji Loki, Novem mestu, Šenčurju, Trzinu, Ilirski Bistrici ter zaključek januarja v Vrtojbi. Tekma v Novem mestu je štela tudi za državno prvenstvo.

Trase so bile speljane po mešanem terenu (gozd, travnik, makadam, asfalt)  z naravnimi ovirami, dodatne so bile tudi umetne ovire. Glavna ovira skoraj na vse tekmah je blato. Po končani tekmi je bilo kolo težje tudi za 5 kg. Tekmovalci so vozili v krogih dolžine od 1,5 do 2km. Vožnja v kategoriji ženske nad 15 let je trajala 30 minut plus en krog, moška tekma je bila 15 minut daljša. Tekmovalci so razpršeni po celotni trasi in niso redki zaostanki za več kot krog.

Dečki, deklice ter mladinci so večinoma tekmovali z MTB kolesi. Letos je bilo več moških s kolesi CX, ki že prevladujejo. Ženskam so dodelili samo eno kategorijo in sicer nad 15 let.

Urška Petje se je udeležila šestih tekem, vendar se je v Škofji Loki tik pred tekmo poškodovala, in tako končala tekmo še pred štartom. Triatloncev, ki bi tekmovali na ciklokros tekmah, ni prav veliko. Je pa prijetna izkušnja in popestritev zimskih treningov.

Rezultati Urške Petje:

–          Murska Sobota 1. mesto

–          Novo mesto 3. mesto

–          Šenčur 4. mesto

–          Trzin 1. mesto

–          Vrtojba 4. mesto

Skupno 2. mesto v Zimski ligi.  

Fotografije

CIKLOKROS – URŠKA PETJE
Scroll to top