Dnevnikov duatlon Čatež in zaključna podelitev skupnega seštevka slovenskega triatlonskega in duatlonskega pokala 2011

Naši tekmovalno najbolj aktivni članici v letošnji sezoni Laura Šimenc in Jana Zevnik sta se udeležili še zadnje prireditve, ki je štela za slovenski duatlonski pokal, Dnevnikovega duatlon Čatež. Zopet sta se odrezali odlično. Laura Šimenc je bila absolutno 2. in prva Slovenka, Jana Zevnik pa, v svojem prvem duatlonskem nastopu, kot 3. Slovenka absolutno na 4. mestu. Zmagala je Hrvatica Marina Milković vendar z majhno prednostjo. Tekmovanje je bil dobro organizirano, vendar pa je bila kolesarska proga tehnično zelo zahtevna z mnogo vzponi in ostrimi zavoji ter tudi nekoliko daljša (24km), kar je delalo preglavice marsikateremu tekmovalcu. Med moškimi je zmago slavil Damijan Kromar (TK Ribnica). Komentator dogodka pa je bil tudi član našega kluba Gregor Janežič, ki je, kot ponavadi, odlično vodil prireditev.

Rezltate duatlona najdete na povezavi, fotografije pa v spletni galeriji. Na spletni strani znane športne televizije pa najdete tudi prispevek iz tekmovanja z našo Lauro v eni izmed glavnih vlog.

Po tekmi je sledila zaključna prireditev in podelitev pokalov triatlonske zveze Slovenije za leto 2011. Najboljši slovenski triatlonki v absolutni konkurenci letošnje sezone sta Laura Šimenc (1.) in Jana Zevnik (2.), po enakem vrstnem redu sta tudi osvojili naslova zmagovalk v kategoriji članice 1. Laura Šimenc je tudi zmagovalka slovenskega duatlonskega pokala v absolutni kategoriji. V skupni razvrstitvi triatlonskega pokala med moškimi je v letošnji sezoni Matjaž Štibelj, kljub udeležbi na samo enem triatlonu, osvojil 7. mesto med veterani 1, Miha Kern pa z dvema dirkama 17. mesto med člani 1.

V priponkah najdete razvrstitve s slovenskem triatlonskem pokalu 2011 za moške in ženske ter razvrstitev v letošnjem slovenskem duatlonskem pokalu za ženske.

Ob takem uspehu lahko rečemo le ČESTITAMO!!!

Dnevnikov duatlon Čatež in zaključna podelitev skupnega seštevka slovenskega triatlonskega in duatlonskega pokala 2011
Scroll to top