DP OLIMPIJSKI TRIATLON KOPER

Koper, 12. 6. 2021.  Triatlon za pokal Istre.  Glavna tekma – olimpijski triatlon (1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka) za državno prvenstvo.

Vreme odlično. Temperatura morja je presegla mejo, ki dovoljuje uporabo neoprenske obleke.

Za Tilna Vrhunca prvi olimpijski triatlon. Zaradi pomankanja plavalnega treninga, bi mu neopren olajšal delo. Tilen še ni navajen gneče in prerivanja v vodi. Mnenja je, da je v vodi napram konkurenci izgubil nekaj časa, čeprav je bil rezultat soliden.

Po plavanju je bilo na vrsti kolesarjenje, 4 krogi od Izole do Kopra po ravnini, ki zahteva visoko hitrost. Prvih 5 kilometrov je Tilen kolesaril brez družbe, prehitel je nekaj tekmovalcev, ko pa je ugotovil, da je za njim solidno hitra skupina kolesarjev, se je odločil le te počakati in z njimi sklenil koalicijo.  Skupaj so hitro ulovili nekaj kolesarjev. Skupina se je počasi večala, v ospredju so se menjali isti tekmovalci, na račun tega in velikega števila pospeševanj je kolesarjenje Tilnu vzelo ogromne energije.

Tilen je tek začel »pametno«, z nekaj rezerve. Kilometri so šli mimo po slabih štirih minutah,  v cilju pa je imel občutek, da bi šlo hitreje. S končnim rezultatom teka je zelo zadovoljen. Ura, ki je merila tek se je ustavila pri 39 minutah in 46 sekundah.

Skupen čas  2:05:10, kar je bolje od pričakovanj, skupna uvrstitev na 26. mesto in 3. mesto za državno prvenstvo med člani II. Odlično!

Fotografije

DP OLIMPIJSKI TRIATLON KOPER
Scroll to top