Ironman 70.3 St. Poelten

Na IRONMAN 70.3 v St. Poeltnu v Avstriji sta se letos odpravila dva naša člana, Borut Vovk in Matevž Hribernik. Borut je vzel polovičko kot pripravo na njegov veliki letošnji cilj – Ironman v Nici, za Matevža pa je bila to prva tako dolga preizkušnja. Že pred odhodom sta oba dokaj nervozno pogledovala v nebo, saj so vremenske napovedi obetale dež, nizke temperature in veter. Žal so se napovedi skoraj do podrobnosti uresničile, s tem, da je vsaj med tekom nekoliko posijalo sonce.

V soboto dopoldne sta oba opravila še zadnje plavalno ogrevanje v jezeru, ki naj bi imelo okoli 16c (Boruta je malo zeblo, Matevžu pa bilo pa ravno prav toplo). Na brifingu pa neprijetna novica – zaradi kombinacije nizkih temperatur vode (v nedeljo naj bi imela 15c), zraka (zjutraj je bilo samo okoli 6-8c) in močnega vetra je bilo plavanje odpovedano. Triatlon je tako kar naenkrat postal duatlon, in oba sta bila precej razočarana.

Tekma se je v nedeljo začela v dokaj hladnem (okoli 7c) in vetrovnem vremenu, na srečo pa je bilo na nebu vsaj videti modro nebo in žarke sonca. Prvih 20km poteka po avtocesti in tukaj so tekmovalci imeli veter v hrbet, tako da je kar letelo. Med kilometri 30 in 60 je motil zelo močan protiveter, pa še rahlo se je odprlo nebo in z dežjem malo ohladilo tekmovalce. Po najvišji točki in na spustu pa še močan stranski veter (skoraj orkanski), tako da so tekmovalci res imeli vse vremenske pogoje (razen snega). Borut je odlično kolesaril in bil v njegovi starostni skupini tretji najhitrejši s časom 2:27:25. Matevž je odpeljal kolesarjenje pod svojimi sposobnostmi in precej turistično, na koncu pa bil vseeno precej razočaran s časom prek treh ur.

Na teku je ponovno posijalo sonce, veter se je žal še okrepil. Kljub temu je Borut odlično tekel in s časom pod 1h29m dosegel skupno peto mesto v kategoriji 45-49 (med vsemi tekmovalci pa 92. mesto) s časom 3:59:18. Matevž je, po razočaranju na kolesu in pikniku v menjalnem prostoru (kjer je porabil skoraj 8 minut), odtekel zelo rezervirano in brez večjega naprezanja (okoli 1h37m) ter na koncu dosegel čas 4:52:41.

Rezultati (PDF)

Fotografije.

Ironman 70.3 St. Poelten
Scroll to top