IRONMAN 70.3 Zell am See

Prvič. Za vse štiri tekmovalce Triatlon kluba Gorenjska nepozabno doživetje. Zagotovo bo ostal Ironman 70.3 na avstrijskem Solnograškem Urški Petje, Alešu Debeljaku, Nejcu Lušini in Klemnu Kovaču v spominu kot poseben. Tudi po bodočih izkušnjah. Motiva in ciljev jim ne manjka…

Zell am See – Kaprun bo naslednjo leto gostil svetovno prvenstvo Ironman 70.3. Ostaja upanje, da bo vreme na velikem tekmovanju lepše, kot na dosedanjih izvedbah. Po celodnevnem sobotnem deževju je bilo nedeljsko jutro 31. avgusta 2014 suho. Pa ne dolgo. Na polovici kolesarske preizkušnje je ponovno začelo deževati in ni prenehalo do konca tekmovanja. Mraz je pomagal dežju utrujati tekmovalce.

Temperatura vode je bila le 17 stopinj. Za 1,9 km preizkušnjo so bila dovoljena neoprenska oblačila. Čar 90 km kolesarjenju je dal 15 km klanec ter spust z njega po mokri in spolzki cesti. 21 km tek ob jezeru je bil pretežno ravninski. Končal se je v središču mesta Zell am See – priljubljeni destinaciji arabskih turistov.

Najprej je dobil medaljo okoli vratu Aleš Debeljak. Čas 4:47:28 in 24 mesto v kategoriji je odličen dosežek. Veliko obeta…

Nejc Lušina je tekmoval preračunljivo. Zaskrbljenost pred tekmo je bila odveč. Za vloženo delo je čas 5:55:07 primerna nagrada.

6 ur 4 minute in 44 sekund je od štarta do cilja potrebovala Urška Petje. Če bi imela na sebi kakšen dodaten sloj oblačila na kolesarjenju, bi ji bilo telo hvaležno. Vse tri discipline je  “oddelala” solidno. V kategoriji je bila 12. Ena redkih s klasičnim cestnim kolesom, tako kot Klemen Kovač, ki se lahko pohvali, da je bil med parimi, ki je sedel na “železnem cestaku”.  Dobro je plaval in kolesaril, tek pa ga je utrudil. Njegov korak je lahko hitrejši. V cilju po 6 urah, 4 minutah in 17 sekundah.

Dan pred »glavnim dogodkom« so bili najstniki ob spremljanju priprave svojih staršev na tekmovanje tudi sami motivirani za tekmovanje. Kot običajno za najmlajše pripravijo »IronKids«. Otrok ne zebe tako kot starejših, zato so v hladni vodi – 17 stopinj plavali brez neoprenskih oblek. Med njimi je bil tudi dvanajstletni Štefan Kovač, najmlajši od številne družine Kovač v Zell am Seeju – Andrej ga je dobro ogrel… Za 100 m plavanja, katerega je večina podaljšala (tako kot naslednji dan zrelejši) je potreboval 2 minuti in 25 sekund. V menjalnem prostoru je oblekel majico organizatorja ter po 1.100 m pritekel v cilj in okoli vratu mu je visela prva medalja »Finisher«. Štefan je ponosen tudi z 10. mestom.

Rezultati

Fotografije

 

IRONMAN 70.3 Zell am See
Scroll to top