IRONMAN AVSTRIJA – Nejc LUŠINA in Klemen KOVAČ

Nedelja, 28. junij 2015. Lep dan. Odlični pogoji za najzahtevnejše triatlonsko tekmovanje. Celovec je vsako leto prijazen gostitelj skoraj tri tisoč različnih upov, želja, vzrokov… 3.8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka je potrebno oddelati, da stopiš na ciljni podest in ti okoli vratu obesijo medaljo. Zasluženo medaljo.

Dobila sta jo tudi Nejc Lušina in Klemen Kovač. Prvi bi lahko dobil še eno. V kategoriji vloženega dela je zagotovo na stopničkah. Solidno je plaval, ni pretiraval na kolesu, tekaški kilometri so ga izčrpali in utrdili trajen spomin in ponos – na prvi IRONMAN. Čas 13:04:20. Da se le besede očeta ob spremljanju sina ne uresničijo in naj prvi ne bo tudi zadnji…

Klemen Kovač je bil v pripravah bolj priden. Z mnogo več vadbe od Nejca je bilo pričakovati tudi hitrejši prihod v cilj. 12 ur  23 minut in 42 sekund je soliden rezultat. Lani se je v plavanju znal že hitreje premikati proti cilju, kot tokrat. Veličina tekmovanja in spoštovanje do naloge tudi vpliva na rezultat. Zmernost na kolesu mu je ohranila moči za tekoč tek.

Rezultati

Fotografije

IRONMAN AVSTRIJA – Nejc LUŠINA in Klemen KOVAČ
Scroll to top