DP sprint triatlon ANKARAN

Debeli Rtič, 26. 9.2020. Kot običajno stavek o vremenu: “Odlični vremenski pogoji in ugodne temperature” je povedal Grega Česen, ki je v primerjavi z Tilnom Vrhuncem že izkušen triatlonec. Tilen je na Primorskem – deželi Refoška začel tekmovalno triatlonsko kariero. Zaradi bolezni se je nastopu moral odreči Aleš Teran.

Državno prvenstvo v sprint triatlonu: 750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka. Za tekmovalca z najprestižnejšim kolesom v triatlonski druščini – Merida – čisto ta pravo od Bahrain McLaren ekipe je pričakovati, da ne “špara” svojega telesa. Grega ga je v “rdeče” pognal takoj na štartu in zmanjšal obrate šele po prihodu v cilj. Srebrna medalja v kategoriji je posledica odlične fizične in psihične priprave na tekmovanje. Želja po uspehu je bila tako močna, da tudi predrta zračnica ali počena napera nebi mogla preprečiti uspeha. Enak rezultat – 2. mesto v kategoriji je dosegel Tilen Vrhunc, ki se je ponižno lotil preizkušnje. Hudo dobro za prvič. Bog ve, kakšni uspehi so mu še usojeni.

Tekmovalca sta bila navdušena tudi zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov v izogib možni okužbi s korona virusom. Vsi sodelujoči so delovali odgovorno. Ja, je pač treba tako. Popust imata samo OKS in RKC…

Fotografije

DP sprint triatlon ANKARAN
Scroll to top