IRONMAN VICHY – Urška PETJE in Aleš DEBELJAK

30. avgust 2015. Vichy Francija – zdraviliško mesto. Obljubljena je bila prekrasna pokrajina in lep razgled na kolesarski progi. Doživeto ni koreliralo s pričakovanim. Z vsakim naslednjim kilometrom na tekmi se spreminja tudi kriterij in zanimanje za okolico… Kilometrov je bilo  to vročo, vročo nedeljo veliko. 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka. Konfiguracija proge ne sodi med najtežje IRONMAN tekme. Vročino je potrebno ponovno omeniti, veter na kolesu pa je dodatno dvignil težavnostno raven.

Urška Petje in Aleš Debeljak (Černetov) sta prvič poizkusila čar in zahtevnost najtežje triatlonske preizkušnje – IRONMAN. Uspešno. Zelo uspešno. Urška je bila v svoji kategoriji na 6. mestu s časom 12:10:40, Aleš Debeljak pa je bil 10. v kategoriji s časom 9:45:03.  Sreče nista preizkusila. Razdelitve “slotov” za svetovno prvenstvo na Havajih nista čakala. Škoda.

Pot domov je bila dolga. Prek Nemčije in Avstrije je po enajstih urah vožnje posel z maserjem sklenjen.

Pa še o tekmi. Plavanje je bilo v motni – “kavni” vodi reke Allier. Veslači imajo v vodi postavljene proge. Služile so vzdrževanju prave smeri plavanja.  Kolesarska proga nima posebne višinske razlike, speljana je v dveh krogih, dolgih po 90 kilometrov – “ampak” vročina in veter. Teklo se je ob reki Allier ter po zgodovinskem delu mesta v štirih krogih. Klančine na mostovih so postajale iz kroga v krog bolj strme in daljše… Za opravljen krog dobiš zapestnico, ker ni slabo… Ušesa so sprejemala: Allez, allez, go go go, keep going,….V ciljnem prostoru je bilo veliko ljudi, izjemo vzdušje, izjemni občutki po dobro opravljenem delu.

Rezultati

Fotografije

 

 

 

 

 

IRONMAN VICHY – Urška PETJE in Aleš DEBELJAK
Scroll to top