“LAKO ČEMO…”

no images were found

Do vrhunca triatlonske sezone odštevamo ure. Celih dni ni več… Tomaž Šink in Matevž Slapničar sta pripravljena . Za slednjega sta “šef” in “šefica” delo opravila. Zadnja naloga je samostojna…  A kot Matevž pogosto pravi “Lako čemo”.

Matevž iz daljnih in toplih Hawajev, na katerih bi se bolje kot doma počutil še kdo od njegovih prijateljev sporoča:

“Po dolgem in precej utrujajočem potovanju sem pričakoval šok, ki so ga vsi napovedovali. Vročina in vlaga naj bi bili ubijajoči, in štirje dnevi do tekme premalo za adaptacijo. Zelo hitro sem ugotovil, da  jaz rabim aklimatizacijo za razmere, ki me čakajo doma, za te na Havajih pa sem že od rojstva adaptiran: temperatura je super, vlaga pa tudi nič posebnega.

Za razliko od večine triatloncev tukaj je meni tekma malo bolj obrobna zadeva. Od prihoda naprej s Sergejo letava naokrog po otoku, saj ne vem kdaj bova, če sploh, zopet tu.

Do sedaj sva bila na vulkanih, pa na drugi strani otoka v Hilo-u in okolici, pa na severu. Do torka bova težko vse “podelala”.  Ta otok je res čudovit. Malo poseljen, pokrajina izjemno raznolika iz kilometra v kilometer. Škoda da je tako daleč.

Včeraj sem šel na malo daljši bicikel proti severu in na začetku iz Kone prvih 20-30km bil navdušen. Potem pa se je navdušenje počasi začelo zmanjševati in to sorazmerno z močjo vetra, ki je bil ubijalski. Na koncu sem komaj čakal, da me ujame Sergeja z avtom, da je bilo konec muk. Se tolažim, da bo na tekmi bolj zgodaj in veter še ne bo tako močno pihal.

Koncentracija triatloncev v Koni je izjemna in trenira se ob vseh urah dneva in noči. Po Alii Driveu vidiš tekače ob 11h zvečer in ob 5h zjutraj. Verjetno je to tudi z jat lagom povezano. Tudi jaz sem danes, čeprav sem že tri dni tu, ob pol petih vstal. V tolažbo mi je, da tako jutri verjetno za vstajanje za tekmo ob 4h ne bo problema z zaspanostjo.

Danes je v planu zopet kratko jutranje plavanje. Klima na Dig me beach je res izjemna in celo jaz se v vodo spravim brez težav. Potem pa počasi priprava na jutrišnjo dirko. Turizmu se bom danes malo odpovedal. Morda edino kakšno snorklanje bolj blizu Kone.

Jutri pa gas. Držite pesti in spremljajte na http://kona.ironman.com. Letos bo na kolesu 8 in na teku kar 10 merilnih mest, tako da bodo stalno na voljo informacije o tem, kje je kdo.

Lep pozdrav,

Matevž”

Fotografije

“LAKO ČEMO…”
Scroll to top