Tekmovalne licence

Triatlonska zveza Slovenije je objavila obdobje prijave tekmovalcev in roke za pridobitev tekmovalne licence za sezono 2023.

Obdobje licenciranja tekmovalcev je od 01.12.2022 do 31.12.2023, veljavnost tekmovalne licence za leto 2023: od 01.01.2023 – 31.12.2023.

Strošek letne tekmovalne licence za tekmovalce, ki bodo plačali tudi letno članarino Triatlon kluba Gorenjska je 45 EUR (20 EUR članarina kluba in 25 EUR licenca TZS). V kolikor posameznik ne želi tekmovalne licence za leto 2023, naj plača samo članarino – 20 EUR.

Prosimo, da znesek nakažete na TRR št.: SI 56 0400 1004 7403 986, Triatlon klub Gorenjska, Tominčeva cesta 10, 4000 Kranj, namen: Članarina in licenčnina za leto 2023.

Pogoj  za pridobitev tekmovalne licence je tudi pridobljen ADEL certifikat – protidopinško izobraževanje z uspešno opravljenim preizkusom znanja. ADEL CERTIFIKAT VELJA 2 LETI. Tisti, ki ste ga pridobili lani (2021 ali letos) ga ne potrebujete ponovno pridobiti. Več spodaj.

Prosim, da mi ADEL certifikat pošlješ takoj po njegovi pridobitvi oziroma skupaj z izpolnjenim obrazcem za licenco.

—————————————————————

ADEL CERTIFIKAT

Za pridobitev tekmovalne licence ter statusa registriranega športnika je potrebno da vsak tekmovalec ki zaprosi za tekmovalno licenco TZS opravi protidopinško izobraževanje – ADEL vključno z vsaj 80% uspešno opravljenim testom, ki sledi izobraževanju. TZS bo organiziral dve kratki delavnici za pomoč pri registraciji in izvedbi izobraževanja.

Lanski dopis TZS in OKS najdeš spodaj v zeleni barvi, navodila pa v priponki.

Že lansko leto v času zaključka revizije dokumenta “Pogoji, pravila in kriteriji za registriranje in kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji”,  ki je stopil v veljavo s 1. 1. 2021 in ga je sprejel Strokovni svet Republike Slovenije za šport na 12. redni seji dne 15. 12. 2020 smo na predstavitvenih sestankih kriterijev NPŠZ izpostavljali področje protidopinškega e-izobraževanje športnikov.

Na protidopinško e-izobraževanje smo vas 14.05.2021 ponovno opozorili ob razpisu za evidenco 1.7.2021 z naslednim tekstom:

PROTIDOPINŠKO E-IZOBRAŽEVANJE

Opozarjamo vas na določilo novih kriterijev, ki v točki 2.2.9 pravijo:

Za pridobitev tekmovalne licence, za športnike od vključno 14. leta dalje, je pri posamezni NPŠZ zahtevano opravljeno protidopinško e-izobraževanje ALPHA (novo ime izobraževanje ADEL), ki ga predpisuje Slovenska antidoping organizacija (SLOADO), pri čemer mora športnik pridobljeni certifikat o e-izobraževanju priložiti vlogi za pridobitev tekmovalne licence.

Nekatere NPŠZ so protidopinško izobraževanje samostojno uvedle že prej oziroma pred veljavnostjo aktualnih kriterijev, ostale ga bodo morale uveljaviti zdaj.

Veljavnost protidopinškega izobraževanja je 2 leti, povezavo in vse potrebne informacije dobite na spletni strani Slovenske protidopinške agencije SLOADO https://www.sloado.si/  vključno z navodili, ki jih dodajamo tudi v priponki.

Prav tako smo vas na protidopinško e-izobraževanje opozarjali na izobraževanjih glede uvoz EMŠO številk in posodobitev aplikacije ŠportSI360° konec meseca oktobra.

Zdaj 2 meseca pred iztekom leta pa vas na protidopinško e-izobraževanje športnikov opozarjamo ponovno.

Z vami je že oziroma bo še stopila v kontakt tudi SLOADO, ki vam bo na podlagi podatkov dobljenih s primerjavo registriranih športnikov posamezne NPŠZ in opravljenih izobraževanj poskušalo pri tej temi svetovati in pomagati.

Vljudno prosimo, da v korist športnikov in športa na sploh k izpolnjevanje te obveznosti pristopite z vso resnostjo.

Tistim NPŠZ, katerih športniki imajo protidopinško e-izobraževanje že opravljeno pa iskreno čestitamo in se vam zahvaljujemo za opravljeno delo v korist športa.

S športnimi pozdravi!

ADEL PROTIDOPINŠKA SPLETNA PLATFORMA ZA IZOBRAŽEVANJE IN UČENJE

Tekmovalne licence
Scroll to top